Veiligheid en techniek

Het systeem van LogboekenOnline is uitermate goed beveiligd. Gegevens die u uitwisselt met onze servers worden versleuteld verzonden met HTTPS (Hypertekst Transfer Protocol Secure). HTTPS wordt ook gebruikt bij betalingstransacties of bij internetbankieren. Bovendien is er een beveiliging ingebouwd voor XSS (Cross-site) aanvallen.

Hosting

De complete portal van LogboekenOnline.nl wordt gehost in een datacenter van TransIP. Het platform waarop LogboekenOnline draait is load balanced doordat het meerdere fysieke servers kan inschakelen om de capaciteit te vergroten door middel van Cloud Infrastructuur.

Daardoor is het bestand tegen grote pieken in het verkeer op de site en tegen een eventuele storing in één van de servers. Er kunnen servers uitgeschakeld worden voor gepland onderhoud en nieuwe servers bijgeschakeld wanneer dat nodig is, allemaal zonder dat gebruikers daar ook maar iets van merken. Het principe van load balancing is dat een specifieke website niet op één server draait, maar dat alle sites op een groep webservers gehost worden. Redundante load balancers zorgen ervoor dat de belasting door binnenkomende verzoeken gelijkmatig over de beschikbare servers verdeeld wordt. Ze houden daartoe voortdurend bij hoe elke individuele server functioneert, en reageren als de responsetijd te hoog wordt. Daarbij worden de servers van LogboekenOnline om de 3 uur gebackupt. Een veilig idee!

Bijdrage aan veiligheid.

Het is bekend dat er een voortdurende wedloop gaande is tussen allerhande computercriminelen en de beheerders van websites.

Er komen dan ook voortdurend updates uit om beveiligingslekken te dichten. Load balancing op de webservers maakt het mogelijk dat de medewerkers van LogboekenOnline beveiligingsupdates kunnen uitvoeren zodra ze beschikbaar zijn: er is geen reden om te wachten op een gepland onderhoudsvenster. De beveiliging van de servers verkeert dus altijd in optimale toestand.

In onze databases zijn de belangrijke gegevens versleuteld opgeslagen. We hebben ook beveiliging ingebouwd voor XSS (Cross-site) aanvallen.

Beveiligde verbinding

LogboekenOnline.nl maakt daarnaast gebruik van een beveiligde verbinding doormiddel van een SSL certificaat. Deze SSL verbinding wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij online betalingen via de bank. Ziet u een groen slotje bovenin de adresbalk van uw browser, dan maakt u gebruik van de beveiligde verbinding. Door middel van het certificaat heeft u altijd de garantie dat u veilig communiceert met de juiste website.